Polartropica – Golden Soul

Zangeres Ihui Cherise lanceert onder haar artiesten naam Polartropica muziek met een diepere laag

Polartropica - Golden Soul

Bron: Elicitmagazine.com | Polartropica

Maak kennis met zangeres Polartropica. Zij heeft tot nu toe drie singles gelanceerd en heeft via het Amerikaanse blad LA Weekly de single ‘Golden Soul’ uitgebracht. Waarbij zij haar persoonlijke tegenslagen en worstelingen van mensen om haar heeft gebruikt om dit nummer te kunnen maken.

Een aantal gebeurtenissen in het leven van Polartroica’s bekende zorgde er voor dat verboden middelen in het leven kwamen. Waarvan
een vriendin van de zangeres verslaafd raakte aan opium. Op de dag dat Trump president werd van Amerika, kwam er een telefoontje van Ava. Sindsdien heeft het gezin en de andere geliefden niets meer van haar vernomen.

Daarnaast heeft een andere vriendin van Polartropica mee gemaakt hoe een gebeurtenis verkeerd kan lopen. Zij was tien jaar geleden een fanatieke paardrijdster. Na ernstige rugletsel moet je een dokter kunnen vertrouwen wanneer hij medicatie voorschrijft. Wat je van te voren niet voor kan stellen is dat het uitgroeit tot een verslaving van heroïne.

Hele zware kost als je hier voor de muziek komt. Toch was dit de inspiratie voor de single ‘Golden Soul’. Wat Polartropica heeft gedaan is de negativiteit eruit gepakt en dit op een positieve manier vast te leggen. Dat is haar heel goed gelukt, want zij wilt met dit nummer aankaarten dat je zelf probeert vooruit te komen maar soms door gebrek aan middelen, verantwoordelijkheden, stigma’s en familie wordt tegen gehouden.

Luister naar de single ‘Golden Soul’ dat is opgedragen aan de vriendin Ava

Toch is dat niet wat je direct hoor wanneer je de single ‘Golden Soul’ opzet. Wel komt het geluid van de Los Angeles wonende space-pop met een grillig randje artiest Polartropica naar voren. Ihui Cherise, zoals de artiest eigenlijk heet is geboren in Taiwan en opgegroeid in Californië. Nu weet zij eigenzinnige pop melodieën samen met futuristische muziek te mengen, dat een bubblegum veroorzaakt dat je tot nu toe nog nooit hebt gehoord.

Zij weet de twee werelden die zij kent samenvoegen. Maar zij zegt zelf: ‘Ik wilde een helende, inspirerende en aanmoedigende plek creëren waar je precies genoeg disco feestjes plaatsvinden!’ Dat is zeker gelukt, want de positieve muziek weet te diepgaande tekst te verbloemen. Luister hier naar de muziek, die je tijd zeker waard is!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: