Kris Kross Amsterdam X The Boy Next Door Feat. Conor Maynard – Whenever

Weten de heren Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard een zomerhit te scoren met de klassieker uit 2001?

Kris Kross Amsterdam Feat. The Boy Next Door & Conor Maynard - Whenever

Bron: Spinninrecords | Kris Kross Amsterdam Feat. The Boy Next Door & Conor Maynard – Whenever

Het is van alle tijden om oude bekende hits in een nieuw jasje te gieten. De tekst van Shakira’s ‘Whenever, whenever’ zal in de hoofden van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard hebben gezeten. Want zij hebben een remake van het nummer gemaakt en nu uitgebracht. Het is niet voor het eerst dat de heren uit Amsterdam een klassieker onder handen hebben genomen. Want de grote hit waarmee zij doorbraken was ‘Sex’ de remake Salt-N-Pepa’s ‘Let’s Talk About Sex’.

Het idee om de hit van Shakira onder handen te nemen kwam van The Boy Next Door. Zij maakte vorige jaar een klapper van een hit met Jody Bernal. Hij had jaren na zijn hit single een nieuw nummer in de hitlijsten staan. Het is ook niet voor het eerst dat Kris Kross samen met Conor Maynard samenwerkt. Eind vorig jaar werd de single ‘Are You Sure?‘ gelanceerd, en dat is en blijft nog steeds een heerlijk nummer om op te zetten.

Vele mensen kunnen zeggen dat de heren Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard het nummer hebben gejat. Maar dat is niet zo, zij hebben toestemming gevraagd aan de platenmaatschappij om een 2018 versie van de klassieker te maken. Die toestemming is er gekomen, alleen hopen zij nog iets te horen van Shakira zelf. Want dat is natuurlijk een bekroning op je werk. Dat een artiest, waarvan je haar nummer gebruikt, laat weten hoe goed het nummer is.

Zelf moest ik goed luisteren voordat ik doorhad dat het een remake was. Pas bij het refrein had ik het door, en zij hebben heel goed werk afgeleverd. Muzikaal gezien heeft het niets te maken met de 2001 versie. Het nummer klinkt lekker zomers maar verliest de dance elementen niet. Waardoor het lekker weg luistert en ideaal is om tijdens een warme zomeravond in de auto op te zetten en te gaan touren. Luister naar de single op Spotify, Apple Music en de andere muzikale streamingdiensten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: