Het speculeren over Eurovision Song Contest 2019 kan beginnen

Nadat Waylon het podium afging kon het speculeren over Eurovision Song Contest 2019 beginnen

Wie gaat er naar Eurovision Song Contest 2019?

Bron: Joost Keet & Bas van der Boom | Wie gaat er naar Eurovision Song Contest 2019?

Zanger Waylon wist in 2014 en 2018 het voor elkaar te krijgen om in de finale van Eurovision Song Contest te komen. Een prestatie waar hij als zanger heel trots op mag zijn. Ook al kreeg hij een stortvloed aan kritiek te verduren. Over de plek waar hij eindigde maar ook hoe zijn act in elkaar zat. Er stonden een aantal artiesten op die interesse hadden om mee te doen aan Eurovision Song Contest 2019.

Maar zitten wij daar nu al op te wachten? Persoonlijk is het nog wat te vroeg om te beginnen over de volgende editie van het songfestival. Toch wil ik de verschillende ‘aanmeldingen’ op een rij zetten om te laten zien van welke kant ze kwamen. Ook wil ik een aantal artiesten die ik zelf op het Eurovision Song Contest 2019 podium zou willen zien.

Toen Waylon was geland in Amsterdam liet hij aan de pers weten dat er een deal met de Avrotros is gemaakt. Want er zat vier jaar tussen de eerste en de tweede deelname. De deal die is gemaakt is dat Waylon om de vier jaar voor Nederland naar het songfestival gaat. Op zich een goede inzet, zo weet je dat er om de vier jaar een A-artiest te zien zal zijn.

Na Waylon zouden eerst Boef, Dries Roelvink en Romy Monteiro wel interesse hebben om op het Eurovision Song Contest 2019 podium te staan

Uit een onverwachte hoek kwam er een aanmelding. De rapper Boef liet aan de Telegraaf weten dat hij voor Nederland de winst zou gaan halen. Want met hem als inzending moet het gaan lukken. Zoals de rapper het zelf zei. Hij is in Nederland populair onder de jongeren, maar ik denk niet dat Europa hem zou snappen op het grote podium. Een dag later liet zijn platenmaatschappij weten dat het om een grap zou gaan.

Iets waar ik zelf ook niet achter zou staan is Dries Roelvink naar Eurovision Song Contest 2019 sturen. Hij had aangeboden om samen met zijn zoon naar Israel te gaan. Maar of de Avrotros daar akkoord mee zou gaan is natuurlijk te vraag. Wat een voor de hand liggende keus zou zijn is Romy Monteiro. Als presentatrice is zij al werkzaam bij de omroep, het is een kleine stap om haar naar Israel te sturen.

Zelf zou ik het heel gaaf vinden om artiesten als Eva Simons of een andere artiest die weet om een heel groot publiek aan te spreken. Het speculeren kan de komende tijd nog doorgaan. Maar eind van dit jaar zal de Avrotros zelf bekend maken wie er voor Nederland naar Eurovision Song Contest 2019 te gaan. Wie zou jij volgend jaar naar het songfestival willen sturen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: