De Hits van Freddie Mercury [Top5]

Freddie Mercury wordt morgen 70 jaar!

Dat Freddie Mercury morgen jarig zou zijn was voor mij een reden om een Top5 te maken. Nu is dat helaas niet mogelijk want hij is te vroeg overleden op 24 november 1991. Nou wil het wel zijn dat Freddie Mercury wel iets heel moois heeft achter gelaten.

Want de muziek die hij gemaakt heeft zal er altijd zijn. Er zullen oude fans blijven maar er komen ook zeker nieuwe fans bij. De generatie die niet in de tijd hebben geleefd dat Freddie Mercury de hits uit zijn mouw schudde. Ze krijgen het nu wel van de ouders of andere bekende mee.

Nu is hij als band lid van Queen pas in 2001 in de Rock and Roll Hall of Fame, the Songwriters Hall of Fame in 2003, the UK Music Hall of Fame in 2004, en de band ontving een ster op the Hollywood Walk of Fame in 2002. Verder is hij gekroond tot beste Rock zanger aller tijden door Classic Rock. En daar kan je het alleen maar mee eens zijn natuurlijk.

Solo Carrière

Freddie Mercury heeft naast de mega hits van Queen ook zelf muziek uitgebracht. Dat waren twee solo albums die het heel goed deden in de verschillende hitlijsten. Van de cd Mr. Bad Guy (uitgebracht in 1985) kwamen maar liefst vier singles en Barcelona (uitgebracht in 1988) was goed voor drie singles. Hij is natuurlijk het meest bekend om zijn zang in de band Queen.

De band Queen is nog steeds aan het werk. Helaas is de band niet meer wat het is geweest. Vorig jaar heb ik de band wel live gezien en toen was het Queen + Adam Lambert. Het was een mega goed concert en heb ontzettend genoten. Toch is het anders om naar een band te kijken waarvan de zanger er niet meer is. Freddie Mercury maakte de band zoals het was. Door zijn voorkomen en de goede interactie met het publiek werd Queen een wereld band.

Goed genoeg gekletst.
Hieronder de lijst met 5 nummers waar Freddie Mercury zijn stempel op heeft gezet.
Freddie Mercury – Living On My Own

Queen – I Want to Break Free

Queen – Bohemain Rhapsody

Queen – I Want It All

Queen – Don’t Stop Me Now

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: