Alec Benjamin – Let Me Down Slowly

Alec Benjamin vraagt of je hem rustig wilt los laten met de single ‘Let Me Down Slowly’

Alec Benjamin - Let Me Down Slowly

Bron: Rackcdn.com | Alec Benjamin – Let Me Down Slowly

Toen Alec Benjamin op tien jarige leeftijd een album van Eminem kocht wist hij het zeker. Hij wilde muziek gaan maken en daar zijn beroep van gaan maken. Naast de bekende rapper waren Blink-182, Dr. Dre en John Mayer grote inspiratiebronnen om zijn droom te willen verwezenlijken.

Toen hij een jaar of zestien was begon hij met het schrijven van zijn eigen muziek. Het optraden beviel hem wel maar de muziek van andere artiesten wilde Ale Benjamin niet zingen. Originele muziek moest het worden en zijn gitaar hielp hem om de muziek tot leven te laten komen. Tijdens één van zijn optredens op een openbare plek in Los Angeles wist Alec de aandacht van Sacha Skarbek te trekken.

De bekende songwriter heeft muziek geschreven voor Miley Cyrus, Jason Mraz en Lana Del Rey. Toch wilde hij Alec Benjamin helpen om zijn muzikaliteit te verbeteren en zijn eigen muziek te gaan maken. Het resultaat was dat er een aantal mixtapes online kwamen en het opbouwen van een fanbase kwam al snel.

Bij de muziek van Alec Benjamin staat de boodschap centraal

Alec werd uitgenodigd om in Duitsland te komen optreden. En wel bij de ‘Berlin Music Week’, en zonder een grote label kwam er al 250 gillende fans kijken naar het optreden. Nadat hij terug vloog naar Amerika wilde de platenlabel Columbia Records hem graag hebben. Er werd een platencontract opgesteld en in 2013 werd de eerste single ‘Paper Crown’ uitgebracht.

Wat Alec Benjamin heel belangrijk vindt is dat mensen een connectie voelen met zijn boodschap. Hij vindt het leuk dat mensen de beat of de andere muziek heel interessant vinden. Toch ligt de focus op de boodschap van de tekst. De twintig jarige zanger heeft de single ‘Let Me Down Slowly’ gelanceerd.

Met het nummer verteld hij het verhaal van twee geliefde die uit elkaar gaan. Toch kan hij de ander niet los laten en hoopt dat het einde van de relatie met een gevoel gaat. Wat Alec Benjamin hoopt is dat de ander hem voorzichtig los kan laten. Want hij zal zich sowieso alleen voelen wanneer er definitief een punt achter staat. Het nummer is te streamen via de bekende diensten als Spotify en Apple Music.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: